“Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu”

-Gandhi-

Veganska vroča čokolada

Veganska vroča čokolada

V mojih magičnih jutrih sem navajena poleg toplega zajtrka, tudi popiti nekaj kar pogreje trebušček.

Domača granola

Domača granola

Za granolo smo verjetno že vsi slišali in ker nimamo vsi časa in volje za samo pripravo prižigati pečice, sem tako odkrila enostaven način priprave.

Čokoladni mousse

Čokoladni mousse

Verjetno je iz mojih zapisov in objav bilo že večkrat očitno, da je zajtrk moj najveličastnejši obrok dneva. Obožujem samo pripravo in obožujem čas, ki si ga v tem delu dneva mirno vzamem samo zase.

Pikine kroglice pregelk

Pikine kroglice pregelk

Verjetno ste že opazili, da je bila (verjetno je še :)), samosvoja Pika moja junakinja :), še sedaj jo rada pogledam in preberem mojemu načaku. On si je res izbral super teto.

Marelična presna torta

Marelična presna torta

Za sestrin rojstni dan sem pripravila marelično presno toritico. Jaz jih obožujem in za vsak rojstni dan poskrbim, da nas razveseli kakšen drugačen okus.

Ljubi ajdov kruhek brez glutena

Ljubi ajdov kruhek brez glutena

Ker temperature zunaj niso nič kaj preveč poletne, sem ta večer lahko izkoristila za peko kruhka. Tako sem segrela prostor v kuhinji in ga odišavila z vonjem domačega kruhka. Je lahko še kaj bolj prijetnega? 🙂

Beljakovinska bomba

Beljakovinska bomba

Za današnjo večerjo sem si pripravila polpet iz mungo fižola in porovo omakico.

Riževe palačinke

Riževe palačinke

Za vikende, ko imam malce več časa, si jutra popestrim z enim izmed mojih ljubših zajtrkov in to so riževe palačinke.

Grahova juhica

Grahova juhica

Rada kupim suh grah, katerega čez noč namočim, kot to naredim za vse stročnice. Z namakanjem stročnic in žit nevtraliziramo velik del fitinske kisline, ki se lahko poveže s kalcijem, magnezijem, železom…ter blokira njihovo absorbcijo.

Prosena kaša

Prosena kaša

Moj drugi najljubši zajtrk je prosena kaša. Redno si jo pripravim za zajtrk, saj me nasiti za kar nekaj časa in je tako zelo dobra.