Politika zasebnosti

Pravilnik o zasebnosti anaplesec.com je del Splošnih pogojev uporabe spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da zbiramo, hranimo in uporabljamo vaše podatke, vključujoč osebne podatke, v skladu s tem Pravilnikom o zasebnosti.

V kolikor se s temi pravili ne strinjate, prosimo, da spletnega mesta ne uporabljate.

Z morebitnimi vprašanji v povezavi z zasebnostjo na anaplesec.com nas lahko kontaktirate na elektronskem naslovu anahata@anaplesec.com.

NAMEN IN PODATKI O PODJETJU

 
V skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov (2016/679) podjetje Ana Plešec (v
nadaljevanju: »mi«), 10 Pepper Tree CCT, 4558 Maroochydore QLD, Australija, lastnik in
imetnik pravic spletnega mesta anaplesec.com (v nadaljevanju: »spletno mesto«), obvešča
uporabnike o pravilniku o zasebnosti, ki ureja zbiranje, obdelavo in uporabo osebnih
podatkov ter varovanje le teh (v nadaljevanju: Pravilnik o zasebnosti).

 UPRAVLJALEC PODATKOV

V skladu z veljavno zakonodajo vas obveščamo, da bo vaše osebne podatke, zbrane na spletnem mestu, obdelovalo podjetje Ana Plešec., ki s tem prevzema vlogo upravljavca podatkov.

Registracija in vnos podatkov na spletnem mestu anaplesec.com je prostovoljna. Uporabniki naših spletnih storitev imate pravico do vpogleda, dopolnitve, popravka in izbrisa svojih osebnih podatkov na način, ki ga omogočajo te spletne strani.

Zavezujemo se, da ne bomo vršili nezakonitih in neupravičenih posegov v zasebnost posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov, varovanju zbirk osebnih podatkov in uporabi le-teh.
Zavezujemo se tudi, da vaših osebnih podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam, razen v primeru vašega (vsakokratnega) izrecnega soglasja oziroma v primeru, da bomo v to primorani v skladu z zakonskimi obveznostmi.

Podatke o uporabi spletnega mesta lahko občasno delimo tudi z našimi pogodbenimi obdelovalci podatkov, kot so ponudniki analitičnih rešitev (Google Analytics), oglaševalske platforme in platforme za pošiljanje e-novic (Google Ad manager), ponudnikom tržnih analiz (MOSS/Fistnet d.o.o.*). Nabor pogodbenih obdelovalcev se lahko od časa do časa spremeni. Navedenim partnerjem lahko posredujemo izključno anonimizirane podatke, s katerimi lahko opravljajo svoje storitve, ter s tem nam pomagajo zagotavljati normalno delovanje spletnega mesta, prikazovanje oglasov, izvajanje meritev in analiz uporabe ter oglaševalskih aktivnosti.

*Podjetje Fistnet d.o.o. (DotMetrics) v namen raziskovanja obiskovanja spletnih strani zbira podatke o obiskanosti spletnih strani. Več informacij o politiki zasebnosti podjetja lahko najdete na naslednji povezavi: https://script.dotmetrics.net/privacy/privacycenter.html

Stremimo k temu, da pogodbenim obdelovalcem zagotavljamo podatke v skladu s splošno sprejetimi standardi v panogi, ter da jih le-ti uporabljajo le za dogovorjene namene. Lahko se zgodi, da pravilniki o zasebnosti pogodbenih obdelovalcev vsebujejo določena dodatna pravila in določila glede zbiranja in uporabe podatkov, kakor tudi dodatne prakse spremljanja, kot je uporaba piškotkov in podobnih tehnologij. Svetujemo vam, da občasno pregledate tudi njihove pravilnike o zasebnosti, saj vam ne moremo zagotoviti, da bodo podatke uporabljali v skladu s pogodbenimi obveznostmi.

OBDELAVA PODATKOV

 
Podjetje Ana Plešec je zavezano k varovanju vaše zasebnosti. Pravilnik o zasebnosti opisuje načine, na katere zbiramo, hranimo, uporabljamo in upravljamo s podatki, vključno z osebnimi podatki, ki nam jih zaupate oziroma, ki jih zberemo na spletnem mestu.

PODATKI, KI JIH ZBIRAMO O VAS

 

Zbiramo lahko naslednje podatke o vas:

  • Kontaktni podatki (podjetje, ime in priimek, elektronska pošta, naslov, kontaktna telefonska številka)
  • Profilni podatki, ki nam jih zaupate
  • Avtomatično zbrani podatki (IP naslov, tip brskalnika, operacijski sistem, privzeti jezik)
  • Podatki o uporabi orodij na spletnem mestu (prijave v uporabniški račun in s tem povezane funkcije)
  • Tehnični podatki naprave, ki jo uporabljate (tip naprave, model, operacijski sistem, CPU in drugo)

KAKO UPORABLJAMO VAŠE PODATKE

 

Glavni cilji uporabe vaših podatkov so kreiranje osebnega profila na anaplesec.com, zagotavljanje delovanja spletnega mesta, izboljšanja uporabniške izkušnje, posredovanje ustreznih oglasov, ki bi vas utegnili zanimati, komuniciranje z vami, izvajanje marketinških aktivnosti, izvajanje raziskav ter ustvarjanje poročil za interno uporabo. Vse podatke hranimo na varnih strežnikih, ki se nahajajo v Sloveniji.

Nameni uporabe podatkov so lahko naslednji:

  • Kreiranje osebnega profila na spletnem mestu;
  • Odkrivanje in predlaganje oglasov, ki bi vas lahko zanimali;
  • Izvajanje in izboljševanje spletnega mesta;
  • Razumevanje vaših preferenc in izboljševanje vaše uporabniške izkušnje na spletnem mestu;
  • Odgovarjanje na vaše komentarje in vprašanja, zagotavljanje pomoči uporabnikom;
  • Realizacija oglaševalskih in marketinških akcij;
  • Obveščanje o pomembnih spremembah na spletnem mestu, vključujoč spremembe pravilnikov, tehnična obvestila, novosti, varnostna opozorila in administrativna sporočila;
  • Obveščanje o ponudbah, promocijah, nagradah, dogodkih ter drugih obvestilih o produktih in storitvah podjetja Ana Plešec in naših partnerjev;
  • Pošiljanje spletnih novičk;
  • Za namene statistične obdelave;
  • Izpolnjevanje zakonskih obveznosti.

TEHNOLOGIJE SPREMLJANJA

 

Na spletnem mestu uporabljamo lastne in partnerske tehnologije za spremljanje uporabnikov, kot so piškotki, skripte in značke, s katerimi prepoznamo vašo napravo in si zapomnimo podatke o vaših obiskih, kot so vaše uporabniške nastavitve, uporabniško ime in geslo. Informacije, shranjene v piškotkih, so lahko povezane z vašimi osebnimi podatki, kot je uporabnikov ID, in sicer za potrebe izboljševanja spletnega mesta, prilagajanja ponudbe vašim preferencam, in lažje uporabe spletnega mesta. Piškotke lahko izklopite kadarkoli želite, čeprav vam v tem primeru določene funkcionalnosti spletnega mesta ne bodo več na razpolago.
Več informaciji o piškotkih na anaplesec.com, kakor tudi možnost upravljanja vaših nastavitev piškotkov, vam je na voljo spodaj pod Piškotki.

OBVEŠČANJE PO ELEKTRONSKI POŠTI IN S POMOČJO SPLETNIH OBVESTIL

 

Vašo elektronsko pošto lahko uporabljamo za različne namene obveščanja, odvisno od vaših vsakokrat veljavnih nastavitev obveščanja. Trije osnovni nameni obveščanja so:

  • Pomembna tehnična in administrativna, varnostna in splošna obvestila, kritična za delovanje spletnega  mesta oziroma vzdrževanje ustrezne ravni zasebnosti uporabnikov;
  • E-novice ter avtomatizirana e-sporočila s ponudbo, ki bi vas morda zanimala;

V kolikor ne želite več prejemati uredniških e-novic oziroma sponzoriranih e-novic, se lahko odjavite kadarkoli. To lahko storite s pomočjo linka »Odjavi«, ki se nahaja v nogi vsakih e- novic.

OGLAŠEVANJE

 

Na spletnem mestu, v e-novicah in na povezanih straneh na družabnih omrežjih lahko objavimo oglase in v povezavi z oglaševanjem zbiramo podatke o vas in vaši napravi, kot so ogledi in interakcija z oglasi.

Vsi oglasi na spletnem mestu, v e-novicah in na povezanih straneh na družabnih omrežjih so pregledani in potrjeni s strani podjetja Ana Plešec.

Oglaševalci in njihovi analitični partnerji lahko o vas zbirajo podatke, kot so ogledi, trajanje sesij, kliki in druge oblike interakcije z oglasi, IP naslov z namenom analize, sledenja in merjenja uspešnosti oglasnih aktivnosti.

VAŠE PRAVICE V ZVEZI Z VAŠIMI PODATKI

 

Vaše pravice v povezavi s podatki, ki smo jih zbrali ob vaši uporabi spletnega mesta, so:

  • Zahteva za dostop do vaših osebnih podatkov in vseh podatkov povezanih z našo uporabo in obdelovanjem vaših osebnih podatkov;
  • Zahteva za popravek ali izbris vaših osebnih podatkov;
  • Zahteva da omejimo našo uporabo vaših osebnih podatkov;
  • Pravica da prejmete osebne podatke, ki ste nam jih zaupali, in sicer strukturiranem, splošno uporabljenem in strojno-berljivem formatu (npr. Excel) in pravica do prenosa osebnih podatkov k drugemu upravljavcu podatkov;
  • Pravica ugovora na obdelavo vaših osebnih podatkov za določene namen; in
  • Pravica do umika soglasja za uporabo vaših osebnih podatkov.

Prav tako imate pravico da vložite pritožbo nadzornemu organu, to je Informacijskemu pooblaščencu, ki je dosegljiv na spletnem naslovu: https://www.ip-rs.si/. V kolikor katerekoli od naštetih pravic ne uspete uveljaviti samostojno s pomočjo uporabniških nastavitev na spletnem mestu, vas vabimo, da nam pišete na anahata@anaplesec.com. Na vaše zahteve bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Pridržujemo si pravico do zavrnitve zahtev, ki se neargumentirano ponavljajo, so skrajno nepraktične, ogrožajo zasebnost drugih uporabnikov ali niso predvidene z aktualno zakonodajo.

VARNOSTNI SISTEMI

 

Uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske mere zagotavljanja varnosti vaših osebnih podatkov in zaščite pred nepooblaščenim in nezakonitim dostopom, uporabo, obdelovanjem le-teh, kakor tudi zaščito pred nenamerno izgubo, uničenjem ali poškodovanjem vaših osebnih podatkov.

  • Deljenje oziroma dodeljevanje dostopa do osebnih podatkov v najmanjšem možnem obsegu in z strogimi omejitvami zaupnosti;
  • Izobraževanje sodelavcev in zunanjih izvajalcev o pomenu zaupnosti ter ohranjanja zasebnosti vaših osebnih podatkov in s tem povezanih varnostnih ukrepov;
  • Redno testiranje in osveževanje varnostne tehnologije;
  • Sodelovanje z zanesljivimi ponudniki varnih strežnikov;
  • Ugotovitev identitete pred vsako podelitvijo dostopa do osebnih podatkov.

Čeprav bomo trudili dostop do vaših osebnih podatkov omejiti zgolj na pooblaščene osebe podjetja Ana Plešec ter zagotavljati povsem varne strežnike in varnostno tehnologijo za hrambo in varovanje vaših osebnih podatkov, vam 100% varnosti vaših podatkov oz. nepooblaščenega dostopa do vaših osebnih podatkov ne moremo zagotoviti.

HRAMBA PODATKOV

 

Vaše podatke bomo hranili dokler jih bomo potrebovali za zagotavljanje dostopa do in delovanja spletnega mesta oziroma dokler jih ne boste izbrisali sami. Prav tako bomo podatke zadržali in uporabili v primeru, da bo to od nas zahteval zakon in v primeru reševanja sporov in uveljavljanja dogovorov.

Vaših podatkov torej ne bomo hranili dlje, kot bo to nujno, upoštevajoč:

  • Namen(e) uporabe vaših osebnih podatkov, v smislu nujnosti hrambe in uporabe podatkov z namenom uresničevanja sprejetih pogodbenih obveznosti z vami ali za naše legitimne interese;
  • Zakonsko obligacijo, ki narekuje nujnost nadaljevanja obdelave vaših osebnih podatkov;
  • Zakonsko podlago, ki omogoča nadaljevanje obdelave vaših osebnih podatkov.

Ko vaših podatkov več ne bomo potrebovali, jih bomo izbrisali iz baze. Za več informaciji glede lokacije in časa hrambe vaših osebnih podatkov ter več informaciji glede pravice izbrisa in prenosa nam pišete na anahata@anaplesec.com.  Na vaša vprašanja bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

SPREMEMBE PRAVILNIKA O ZASEBNOSTI

 

Pridržujemo si pravico, da občasno osvežimo ta Pravilnik o zasebnosti, z namenom uskladitve z aktualno zakonodajo, dopolnitve obstoječih informaciji ter kot odziv na pravne in tehnične spremembe. Če bo prišlo do kakršne koli obsežnejše spremembe, vas bomo o tem pravočasno obvestili z elektronskim sporočilom ali z obvestilom na spletnem mestu. V vsakem primeru vas prosimo, da od časa do časa preletite ta Pravilnik.

V kolikor imate dodatna vprašanja ali pomisleke glede našega Pravilnika o zasebnosti nam pišite na anahata@anaplesec.com. Na vaša vprašanja bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Piškotki

ONEMOGOČENJE PIŠKOTKOV NA VAŠI NAPRAVI

 

(Osebni računalnik, mobilni telefon, tablica)
Vi sami odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi.

Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku. Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

  • Chrome
  • Firefox
  • Interne Explorer 9
  • Internet Explorer 7 in 8
  • Opera (stran v angleškem jeziku)
  • Safari (stran v angleškem jeziku)

Če piškotke izključite, so lahko nekatere možnosti spletne strani onemogočene.

PIŠKOTKI PRI OGLAŠEVANJU

 

Prizadevamo si zagotoviti, da so oglasi varni, nemoteči in čim bolj primerni, pri čemer nam v dobri meri pomagajo piškotki. Hkrati imajo piškotki odločilno vlogo pri zagotavljanju standardnih statističnih poročil, ki jih od nas pričakujejo oglaševalci, kot so na primer število mesečnih uporabnikov, število prikazanih strani in podobni. Prav tako nam piškotki pomagajo, da preprečimo goljufije pri klikih na oglas ter da vam prikažemo oglase, ki vas bodo verjetneje zanimali.

Za zbiranje podatkov za potrebe statistik polonaplesec.si uporablja v prvi vrsti uporablja orodje Google Analytics, za varno, nemoteče in prilagojeno prikazovanje oglasov pa orodje DoubleClick. Ti lahko vašemu brskalniku ob obisku spletnega mesta anaplesec.com pošljejo različne piškotke, ki omenjenim servisom omogočajo zbiranje podatkov o uporabi. Podatki se zbirajo, hranijo, obdelujejo in varujejo v skladu z vsemi veljavnimi zakonskimi predpisi in morebitnimi dodatnimi pravili, s katerimi posamezen servis nadgradi zakonsko osnovo. Več o piškotkih, ki jih lahko uporabljajo omenjeni servisi, si lahko preberete na spodnjih povezavah:

  • Google Analytics in DoubleClick

Anaplesec.com uporablja le združene podatke v obliki dnevnih, tedenskih in mesečnih poročil, ki nam jih dajo na razpolago našteti servisi. V določenih primerih podatke o uporabi anaplesec.si zbira tudi sam, pri čemer prav tako izrecno upošteva zakonske predpise glede zbiranja, hranjenja, obdelovanja in varovanja zbranih podatkov.

OSEBNE NASTAVITVE PIŠKOTKOV

 

V skladu z zakonodajo, natančneje z Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1), mora vsako spletno mesto svojim uporabnikom predstaviti piškotke, ki jih uporablja, uporabniki pa imajo pravico za vsako spletno mesto izbrati nastavitve piškotkov, kot jim ustrezajo. Na spodnjem seznamu so po funkcionalnih sklopih predstavljeni piškotki, ki jih uporablja spletno mesto anaplesec.com. Z izjemo nujnih piškotkov, kot so na primer piškotki za zagotavljanje varnosti pri brskanju, lahko vsak uporabnik označi, s katerim tipom piškotkov se strinja in s katerim ne. Opozarjamo, da so nastavitve veljavne le na napravi in v brskalniku, s katerim v trenutku potrditve nastavitev dostopate do spletnega mesta. Če boste naslednjič dostopali do spletnega mesta z drugim brskalnikom ali napravo, bo potrebna ponovna nastavitev vaših preferenc. Enako tudi v primeru, ko z brskalnika ali naprave, kjer imate shranjene nastavitve piškotkov, slednje izbrišete – potrebna bo vnovična nastavitev na tej strani.

V kolikor ne izberete posebnih nastavitev in nadaljujete z uporabo spletnega mesta anaplesec.com se šteje, da soglašate z vsemi piškotki, ki jih lahko anaplesec.com ali naši partnerji pošljejo vaši napravi oziroma brskalniku.

O PIŠKOTKIH

 

Piškotki (angl. cookies) so internetni standard. Vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah, mobilnih telefonih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. ZEKom-1 je prinesel spremembe glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.

KAJ SO PIŠKOTKI

 

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta, z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči, s čimer pa tvega poslabšanje uporabniške izkušnje med brskanjem po internetu.

ZAKAJ SO PIŠKOTKI POTREBNI

 

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev.

Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje. S tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in uporabniku prijazno.

Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:

  • za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske
  • za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave
  • na delih spletnih mestih, kjer je potrebna prijava, vas ohranimo prijavljene
  • za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi
  • za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani
  • za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja, …)