Umiri svoj um, da lahko duša spregovori…

Neprestani miselni vrtinci, hitra vznemirjenost, tesnoba in hormonsko neravnovesje so me pripeljali v svet meditacije. Pričela sem z vodenim meditacijam, saj sem se na ta način najlažje sprostila in opustila vse ”tegobe” tistega dne. Z redno meditacijsko prakso sem pričela opažati spremembe v mojem počutju ter na fizičnem nivoju, zato sem bila kaj kmalu voljna prejeti še več znanja in globine s prebiranjem jogijskih spisov, filozofije, obiskovanjem tečajev in prvega popotovanja v drago Indijo, kjer sem tudi prejela svojo prvo iniciacijo. Končala sem učiteljski tečaj za vodenje meditacije Yoga Nidra, kateri je spremenil moje življenje. Danes si ne predstavljam več dne v katerega ne bi vključila prakse Yoga Nidre.

Koristi meditacije

1. Meditacija ima odlične pomirjujoče učinke. Raziskave so pokazale, da se aktivnost EEG (merjenje možganske električne aktivnosti) med meditacijo občutno zmanjša.
2. Meditacija nas napolni z energijo, ko jo potrebujemo in aktivira parasimpatični živčni sistem, ki je ključnega pomena za regeneracijo in celično sprostitev.
3. Redna meditacijska praksa poveča pretok krvi v možganih in po besedah ​​znanega nevrofiziologa “vzpostavi nove živčne povezave”.
4. Dokazano je, da ljudje, ki meditirajo, potrebujejo manj spanja in lažje prenašajo stres.
5. Meditacija upočasni starost možganov in poveča količino sive snovi v možganih. Sive snovi so odgovorne za nadzor mišic, vida, sluha, spomina, čustva in govor.
6. Z meditacijo se naučimo tudi koncentracije in izboljšamo sposobnost pomnjenja. Izkazalo se je, da je redna praksa meditacije povečala testne ocene študentov (za 11% v eni izmed študij).
7. Meditacija pomaga, da um razgradi nepotrebne misli in nam daje več zavedanja o sebi.

Yoga Nidra je vodena meditacija, ki jo izvajamo v leže. Na ta način odpravimo nelagodja in z lahkoto lebdimo skozi vrata osvetlitve, kjer izkusimo svoje najbolj resnično bistvo. V tem prostoru same sebe je vse znano, lahkotno in mogoče. Skozi Yoga Nidro vstopimo v stanje ne-delovanja, v katerem se transformacija zgodi onkraj uma in ne preko razumevanja. Skozi voden glas se osredotočimo na različne dele našega telesa in diha, da dosežemo stanje globoke sprostitve in celične regeneracije telesa.

Medtem ko se Yoga Nidra že tisočletja uporablja za prebujanje naše prave narave, je bilo tudi dosledno znanstveno dokazano, da pozitivno vpliva na stanja, kot so stres, nespečnost, depresija, tesnoba, PTSD, splošno počutje, telesna teža, hormonska stanja in še veliko več.​

Drage čarobnice

Vabljene po svojo izkušnjo te globoke transformativne meditacijske prakse za povezovanje s centrom moči – z našo MATERNICO. 

Privošči si celostno sprostitev za samo 15€.

Priporočila – Izkušnje

“Drago Ano Plešec, sprejmljam že 2 leti skozi številne meditacije, ki jih je delila in vodila iz čiste radosti, da z nami podeli svoja znanja in nas povabi k delu na sebi brez vseh obvez in finančnih pričakovanj. Izkusila sem tudi njeno 7 dnevno šolo meditacije.

Bila sem navdušena. Koliko novih dihalnih in meditativnih tehnik sem spoznala, jaz ki meditiram od svojega 13 leta! Delale smo yogo nidro in pranayamo. Ana je to vodila res profesionalno in hkrati srčno in toplo. Ura je minila kot nekaj minut in vedno sem čutila mir, spokojnost, povezanost s seboj, se sprostila in počutila kot nova. Srečna in radostna. Celo v trans me je popeljala! Komaj sem jih čakala vsak večer in mi je bilo kar težko, ko smo končale. Ana ima veliko znanj, izobraževala se je pri različnih svetovno znanih učiteljih in celo v centru joge pri Sadhguruju v Indiji. ( kako sem nevoščljiva, haha). Z Aninimi meditacijami nadaljujem sama ta teden, članstvo v skupini je za vedno in se skupina ne zbriše. Vsak dan boste lahko z njo meditirali skozi leta. V šolo se lahko vključite kadarkoli. Naredili si boste neskončno darilo. Svet spreminjamo s seboj in vlagati vase, v svoja znanja, intelektualna in duhovna, to je smisel vsake inkarnacije. Vabljeni v to čudovito izkušnjo.
Hvala, draga Ana. Izjemna si. Srečna in hvaležna, da sem bila tvoja učenka v tej
izkušnji.”

Dragica Čarna (pesnica)

“Kakšna super predavateljica si! Res lepo in zanimivo razlagaš  Učinek vseh dni do danes je prav regeneracijski, zares sproščujoč. Delam z invalidno osebo in moj delavnik traja 9-23 in se čez dan psihično utrudim in sem velikokrat sitna. Danes je ugotovil, da sem po dolgem času nasmejana in prijazna  in tudi počutim se tako – pomirjeno in da ne rabim biti ves čas v obrambnem (ali napadalnem) položaju/razpoloženju. ANA tale tvoj tečaj mi je vreden zlata  Tvojo šolo meditacije priporočam vsem, ki o meditaciji ne vedo nič, pa si vseeno želijo vnesti v svoje življenje nekaj miru, in dvigniti kvaliteto bivanja in delovanja.
Res, v enem tednu, v urici na dan, izveš vse kar rabiš, pa še odmeditiraš eno rundo sproti. 😉
Hvala,”

Tina Ferbezar