JUTRANJA VSTAJENJA

Zamislite si dan, ko vam zjutraj ne bi bilo potrebno več vstajati slabe volje in z občutkom nenehnega pomanjkanja časa. Predstavljajte si jutro, ki ga lahko pričnete v miru, srečni in hvaležni, da ste se prebudili v novo življenje, v katerem vam ni več potrebno početi stvari, ki niso vaše, ki niso za vas, ki vas izčrpavajo in potiskajo na dno.

Se kdaj vprašate ali vam stvari, ki jih rutinsko počnete iz dneva v dan, iz leta v leto…sploh prinašajo radost bivanja? Jih opravljate VI ali one upravljajo z VAMI? Gre mogoče v ozadju samo za prepričanja, da nekaj ”morate”, ker ob tem lahko zraven po malem spite in odgovornost prelagate na vse druge?

Že en sam premik, ki ga v svojem delovanju opravimo drugače kot smo ga včeraj, začne vzpodbujati in prebujati nove živčne povezave, ki nam omogočajo drugačno življenje kot ga živimo sedaj.

Spomnim se dni, ko sem bila še redno zaposlena in čeprav sta mi šla takratno delo ter vožnja do službe že pošteno na živce, sem si pričela izbirati lahkotnost v mojih prebujanjih. Pred priklopom na ON za zunanji svet, sem najprej poskrbela, da so se prižgale iskrice znotraj mene. Pričela sem se zavedati vsakodnevnih izbir in tega, da mi v resnici ni nič treba. Ni mi potrebno trpeti enoličnosti, dolgočasja in posnemanja vseh ostalih. Ozavestila sem, da sem vsak trenutek sama odgovorna za stanje, ki ga doživljam znotraj sebe ne glede na zunanje okoliščine. Razumela sem, da je potrebno zamenjati tirnice, če po tej isti poti več ne želim nadaljevati.

Na airplane mode-u sem še danes, vse dokler najprej ne počastim svojega telesa ter Bitja. Z vprašanji, gibanjem telesa in slastnemu zajtrku, ki še vedno radostno oživlja vsako mojo celico. Vedno znova me preseneti, ko se zavem kako drugačna sem vsak dan znova in da oseba, ki sem danes, jutri ne bom več. Kaj ni že to dovolj velik razlog za vsakodnevno slavje?

Kaj bi lahko v svojih jutranjih delovanjih naredili drugače, da bi podprli svojo pot sprememb, za katero že nekaj časa veste, da si jo želite ubrati? 😉

Moji nasveti so:

 • Hvaležnost in objem novega dne ter telesa, ko se zjutraj zbudimo
 • Lahkotno razgibavanje
 • Polnovreden zajtrk (pri katerem ne pozabite na pomemben dodatek-ČOKOLADO ;))
 • Priklop telefona, ko opravimo vse to
 • Beremo in gledamo vsebino, ki nas navdihuje
 • Najdemo nove poti do službe (ali službo, če jo že potrebujemo hah) 😉 in razumemo, da je naše počutje ter doživljanje vsega samo odsev našega notranjega stanja
 • Slediti energiji po kateri povprašujemo
 • Zapustiti cono udobja in vsak dan narediti nekaj novega, nekaj kar nam požene kri po žilah
 • Vsak dan se znova vprašati kaj si danes želimo početi in če stvari, ki jih imamo v življenju sedaj, še delujejo za nas…
 • Zabavati se, plesati in smejati…
 • Vabimo spremembe v naša življenja, ne bojmo se jih, ravno te nam prinašajo neprestano moč rasti in doživljanje vseh okusov življenja

Tukaj je naštetih samo nekaj predlogov, ki lahko pričnejo spreminjati naše življenje in doživljanje sebe – kot neskončnega Bitja. Sami vemo kaj deluje za nas in kaj je tisto, kar nas na poti do resničnosti SEBE ustavlja. In, četudi smo ta oseba mi, jo odstranimo 😉 naj se prebudi in prostor zavzame tista, ki si neustrašno izbira VEČ. Nihče nam nič ne more. Sodili pa vas bodo tako ali tako. 😉 Zakaj bi torej ostali na enem in istem mestu ter počeli vse kar že znamo? Dokaj BEDNO, kajne? Lahko odgrnete zavese, The Time Is NOW.

Ne pozabimo se zabavati v vsakem našem premiku in pozabimo na to, da bi življenje in naše delo moralo biti resno. Igrajmo svojo igro življenja in ne skrivajmo se v vlogah, ki nam jih dodeljujejo drugi.

Čas je, da si priznate kako drugačni ste in da ”normalno” življenje nikoli ni bilo nekaj, kar bi vam predstavljajo ekspanzijo in VAŠO resnico.

Objemam vas.

Z ljubeznijo,

A <3